Subscribe via: RSS

Xelabration Festival 2010, Del 1: Solar Temple

Posted on 22 September 2010

Xelabration Festival 2010, Del 1: Solar Temple

Artist: Solar Temple
Datum och tid: lördag 11 september
Scen: Xelabration Festival, Oslo

Foto: Jens Atterstrand

Norska Solar Temple fick äran att värma upp på årets Xelabration Festival, med en comeback spelning efter att projektet legat på is sedan 2001. Med sin unika blandning av melodiös EBM, monoton synthpop och inspiration hämtad från en massa olika elektroniska musikstilar var spelningen verkligen en fröjd för örat. Däremot är det inte speciellt skoj att se på då scenschowen av förklarliga skäl blir rätt tråkig.

Ismael Henriksen är numera ensam med sitt projekt, så även på scenen. Detta gör att han blir ganska stillastående, då han samtidigt som han uppträder sköter allt själv. Ljudmässigt var det dock bra genomfört och som alltid en bra prestation sångmässigt. Detta trots att den här spelningen var den första på drygt nio år!!

Med tanke på vilka fartfyllda band som skulle komma senare under kvällen så var uppgiften att inleda ganska otacksam. En mindre samling fans såg ut att trivas ganska bra på dansgolvet trots allt.

Kanske hade Solar Temple visats en större uppskattning om något av de mer fartfyllda banden fått inleda kvällen istället.

Setlist:

  • Tonight
  • New Words
  • In The Black Hole
  • When The Light Breaks Trough
  • Serial KillerShare Button

Comments are closed.