Subscribe via: RSS

The Human League släpper första albumet på nio år

Posted on 03 September 2010

The Human League släpper första albumet på nio år

Den legendariska brittiska synthpoptrion (som består av Philip Oakey, Susan Ann Sulley och Joanne Catherall), var nyligen sverigeaktuella i och med årets Forever Young-turné. Bandet är nu nästan helt färdiga med det kommande albumet, som för övrigt är det första studiomaterialet sedan fullängdaren “Secrets” (2001).

Albumet mastras i denna stund på The Exchange i London av Mike Marsch, som tidigare arbetat med bland annat The Chemical Brothers och Depeche Mode. Arbetstitlarna för några av låtarna är bland annat “Night People”, “Sky”, “Never Let Me Go”, “Got To Do”, “Single Minded”, “Egomaniac”, “Electric Shock”, “Breaking The Chains”, “Get Together”, “Privilige” och “Stars Start To Shine”.

“Night People” är en trolig första singel. Bandets skivbolag Wall Of Sound Records har ännu inte offentliggjort något releasedatum, men troligt är att albumet dyker upp i butikerna till julhandeln.

OBS! Missa inte vår liverapport, med foto av Jens Atterstrand från bandets spelning i Gävle den 20 augusti. Missa inte heller liveklipp från spelningen i vår videokategori.

Share Button

Comments are closed.