Subscribe via: RSS

Project Rotten – “Freakshow”

Posted on 29 September 2010

Project Rotten – “Freakshow”

Format: CD / Digital download
Skivbolag:
Eget
Releasedatum:
Ute nu!

7/10

Imponerande albumdebut.

Svensk harshelectro är kanske inte det vanligaste, men Project Rotten är ett undantag. Bandet som startades för lite mer än ett år sedan började som ett tremannaband, sen dess har Ani lämnat och kvar är Fredrik Croona (från Menschdefekt) och Kettil (från X/209). Nu släpper duon debutalbumet “Freakshow”.

Bandet fortsätter delvis på det inslagna spåret från EP’n “Bleed you dry”, men man har helt klart tagit ett steg framåt. De nya låtarna, framför allt introt “The Freakshow” och “Fears”, låter hårdare, tyngre och helt enkelt bättre än vad man har visat upp tidigare. Det opolerade soundet och de lite amatörmässiga mixarna är till största delen borta. Nu leveras det tung harshelectro på en högre nivå än vad jag hade förväntat mig.

Det påminner om många andra band inom genren, det är både en styrka och svaghet. Sången kunde vara lite mindre distad och jag hade inte tackat nej till ett litet lugnare avbrott någonstans. Vrålen blir lite för oklara och för mycket “djungel”. Musiken däremot lämnar inte mycket att önska, här finns allt varje klubbfantast kan drömma våta drömmar om. Det skulle inte förvåna mig om både en, två och tre av låtarna på “Freakshow” kommer bli populära på klubbar i både Sverige och övriga Europa. Det är nog även åt det hållet Project Rotten har riktat sig och då kan man inte annat än att applådera hur väl de genomför sin debut.

Samtidigt riskerar man att sorteras in i ett fack och istället för att sätta sitt namn på synthhimlen bli “Det-där-bandet-du-vet” som spelas halv tre varje lördagsnatt, utan att någon riktigt vet vilka de är. Jag tror det hade varit bra om man försökte jobba fram en egen profil och fortsätter på den inslagna vägen men samtidigt skapa något mer unikt.

Fansen kommer i alla fall inte att bli besvikna. Man kan inte blunda för att det är en imponerande debut av Project Rotten. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser dem på ett antal scener runtom i Europa framöver. “Freakshow” är helt klart ett steg i rätt riktning.

Som sagt. Imponerande!

Tracklist:

 1. The Freakshow
 2. Buried Alive
 3. Embraced By Flames
 4. Left To Die
 5. Lead Or Follow
 6. Crucified
 7. The Lust To Kill
 8. Fears (Club Edit)
 9. Bleed You Dry
 10. Eaten From The Inside
 11. Scream
 12. Ravage You
 13. Confessions Of A Killer (Killer Rework)

// Joakim Holfve, Elektroskull.com

Share Button

Comments are closed.