Subscribe via: RSS

Leaether Strip släpper soundtrack till skräckfilm

Posted on 14 September 2010

Leaether Strip släpper soundtrack till skräckfilm

Danske Claus Larsen fortsätter vara ständigt produktiv, både med “ordinarie” Leaether Strip-material men även med andra projekt.

Idag släpps hans soundtrack till “Dark Passages”, en novellfilm skriven och regisserad av Cesar Cruz, inspirerad av skräckfilmens olika genrer. Tre historier vävs samman och tar betraktaren på en kompromisslös resa av smärta, ilska och svek. Soundtracket släpps tillsammans med bonusalbumet “Seasons change, I don’t”.

OBS! Missa inte filmens inofficiella teaser som du hittar i vår videokategori.

Claus berättar mer;

“Efter att jag fått läsa manuset till “Dark Passages” fylldes mitt huvud direkt av ideér. Känslan var så stark att jag släppte allt annat jag höll på med för att börja arbeta med soundtracket. Det har varit min dröm i många år att faktiskt få komponera musiken till en sådan här film. Ända sedan jag köpte Carpenters historiska album med soundtracket till Halloween så har jag velat ge människor samma dödliga rysningar som Carpenters enkla sätt att skriva gav och fortfarande ger mig.”

“På det här soundtracket ville jag också släppa igenom några ord i låtarna, så halva albumet är vad man skulle kunna kalla typiskt Leather Strip-låtar men texterna är ämnen direkt inspirerade av filmens manus och inte bara slumpmässiga låtar jag gjort tidigare. Andra halvan är instrumental men helt elektronisk och troget mina andra verk. Men förvänta er inte det sedvanliga sountracket som behöver bilder för att komma till liv. Eftersom jag inte hade några bilder att skriva musiken till, så skapade jag mina egna bilder med musiken.”

“Jag har aldrig hört talas om ett sountrack som komponerats till en film innan ens den första scenen varit inspelad och jag ser det som något positivt då det gav mig möjligheten att skapa mina egna ljudlandskap och bilder i mitt huvud. Jag tror att alla kompositörer skulle vilja ha den mängden frihet att få skapa sin egna lilla film med ljud.”

“Jag är verkligen tacksam för att jag äntligen fick chansen att göra det här och kanske öpnnar det andra filmskapares ögon för mina verk. Cesar Cruz är en fantastisk talang och vän, jag vet att han har en massa stort framför sig. Jag ser verkligen fram emot den dagen då “Dark Passages” spelas upp framför mina ögon i sin slutliga form. Jag kommer vara lika stolt och glad som när jag fick mitt första skivkontrakt, det är hur stort det här är för mig. Jag vet att filmen kommer skrämma livet ur mig när den är klar och älskar vi inte alla den känslan?”

“Dark Passages” levereras som en dubbel-CD tillsammans med bonusalbumet “Seasons Change, I Don’t” och innehåller även bonusspår, varav två är remixer av “My Shadow Is Your Home” hämtad från senaste albumet “Mental Slavery” – läs vår recension av albumet här.

Ute nu via Alfa-Matrix.

Tracklist:

CD 1 – “Dark Passages”

 1. Dark Passages
 2. Twisted Games
 3. Everything Dies
 4. Violence
 5. Embracing Lifes Fire
 6. Amanda
 7. The Dead Stare
 8. Lilith
 9. When Hate Takes Over

CD 2 – “Seasons change, I don’t”

 1. The End Of The Road
 2. Black Magic Man
 3. Bondage Is Not A Crime
 4. Seasons Change – I don’t (Feat. Amanda Eisemann)
 5. Dead Swan
 6. It’s Not Real
 7. It’s So Real
 8. Door With No Handle
 9. My Shadow Is Your Home (Extended)
 10. Dark Passages (Extended)
 11. Everything Dies (Extended)
 12. Voluntary Confinement (Secret Mix)
 13. Embracing Life’s Fire (Mortiis Remix)
 14. My Shadow Is Your Home (Ehron Vonallen Remix)
Share Button

Comments are closed.