Subscribe via: RSS

Kolingsborg – en epok går i graven (Trakktor + TPM 21 augusti)

Posted on 27 September 2010

Artist: Trakktor + The Pain Machinery
Datum och tid: 21 augusti 2010
Scen: Kolingsborg, Stockholm (Arrangör: Tech Noir)

Foto: Diana Malm

En epok verkar nu har gått i graven – för sista gången! Många gånger de sista åren har vi alla tagit orden till oss: “Sista TN”, “Avslutning för synthborgen”, “Absolut sista synthfesten på Kolingsborg” och så vidare.

Men nu är det definitivt. Kolingsborg är slut som synthfästning på riktigt den här gången. Ägarna av den klassiska lokalen har byggt om, ändrat och raserat vad Kolingsborg en gång varit och gänget som arrangerar Tech Noir har för sista gången tagit beslutet att lämna borgen, för att skriva ny synthhistoria på annat håll.

Två svenska band, ja faktiskt två Stockholmsbaserade band också för den delen, fick äran att avsluta synthfestandet en gång för alla.

Vår underbara gästfotograf Diana Malm fångade det sista scenframträdandet. Lägg denna sista vackra, svart vita fotoserie till alla fantastiska minnen från tiden som varit. Anekdoterna finns kvar. Historierna om Kolingsborg lever vidare. Inom oss. Alla som är inblandade i synthscenen på ett eller annat sätt, gammal som ung, har minnen av den runda, egentligen rätt fula byggnaden vid gula gången intill Slussen. Kolingsborg andas synth. Synth med h. Synth vi kommer minnas så länge vi lever.

Tack Tech Noir och alla andra som varit inblandade under alla dessa år. En epok går verkligen i graven, men nu får vi  tillsammans ta krafttag för att skapa en ny! Nya minnen, nya anekdoter, nya upplevelser.

Share Button

One Response to “Kolingsborg – en epok går i graven (Trakktor + TPM 21 augusti)”

  1. Anders says:

    Snygga bilder Diana.