Subscribe via: RSS

Dupont släpper ny EP i oktober – Rickard Svensson berättar mer

Posted on 29 September 2010

Dupont släpper ny EP i oktober – Rickard Svensson berättar mer

Efter stora framgångar med senaste fullängdaren “Entering The Ice Age”, är Stockholmsduon som består av Daniel Jonasson och sångaren Rickard Svensson tillbaka med nya EP’n – “Dope Of Love”, som släpps under oktober månad. En video till titelspåret är klar, regisserad av Le Monde de Leo som också regisserade “New Dawn” videon, inspelad bland annat på klassiska Kolingsborg i Stockholm. ElektroSkull har redan fått en förhandsvisning av videon som i vanlig ordning när det gäller Leos material håller hög klass!

Bandet har spelat in en ny version av titelspåret och EP’n kommer även med ett antal mixar av några kända akter, samt en exklusiv b-sida. Bandet kommer kring releasen av EP’n spela live bland annat i Tyskland och USA.

Vi tog ett snack med frontmannen Rickard Svensson som hade lite mer att berätta;

Elektroskull: Hej Rickard! Det tisslas och tasslas, och små fåglar viskar i mitt öra om att nytt Dupont-material är på väg att se dagens ljus. Kan du berätta lite mer?

Rickard: Ja, vi kommer att göra ett sista singlesläpp från fullängdaren ”Entering the ice age”. Det kommer även att finnas nytt material samt noggrant utvalda remixar. Meningen är att det ska bli en matig singel som släpps under oktober månad.

ElektroSkull: Innebär detta att ni även arbetar på en ny fullängdare? Hur långt är processen gången och när kan fansen förvänta sig denna?

Rickard: Det är lite tidigt att sia om när nästa fullängdare kommer,  men material finns och byggs på hela tiden. Troligen under 2011.

ElektroSkull: Ser vi någon tydlig utveckling eller förändring i soundet, nya influenser och liknande, eller blir det samma trevliga bodypop som tidigare?

Rickard: Man kommer nog att känna igen sig. Kanske har soundet en något mer akustiskt touch.

ElektroSkull: Är turné planerad längre fram, och kommer vi förresten kunna skymta Dupont på scen i något sammanhang under hösten och vintern?

Rickard: Vi har precis nyligen fått en ny bokningsagent i Tyskland som tillhör de bästa och mest anlitade i genren. Vi hoppas och tror att det kommer att generera en hel del spelningar och planer håller just nu på att ta form. Alldeles säkert kör vi en satsning i samband med singelsläppet.

ElektroSkull: Hur ser du på synthscenen anno 2010? Klubbar, konserter, festivaler…?

Rickard: I Sverige ser det lite skralt ut måste man ändå säga. Det finns ett antal mindre, ytterst ambitiösa organisatörer som håller scenen vid liv och dem har vi mycket att tacka. Tyskland håller ju fanan högt när det gäller stora festivaler. Annars är det oftast de mindre klubbarrangörerna runt om i Europa som vi figurerar på.

ElektroSkull: Du och Daniel har ju av förklarliga skäl hängt med ElektroSkull ända sedan starten. Vad tycker du om utvecklingen så här långt? Finns det något du saknar och gärna skulle läsa om själv?

Rickard: Visst är det härligt med ett snyggt syntforum som uppdateras regelbundet. Ni drar ju verkligen ert stå till stacken för att framhäva världens bästa musik. Jag gillar att läsa om band och företeelser i genren som är lite provokativa och vågar sticka ut. Gärna någon som slänger ur sig ett roligt påhopp eller en intervju med de tuffa eller riktigt intressanta frågorna. Det får aldrig bli blaha blaha eller för politiskt för då tappar jag intresset.

ElektroSkull tackar Rickard för tiden och önskar duon lycka till i USA och Tyskland under hösten!

Foto: Magnus Eklund

Share Button

Comments are closed.