Subscribe via: RSS

Mer information om Deine Lakaiens nya album

Posted on 25 August 2010

Mer information om Deine Lakaiens nya album

Deine Lakaien är som vi rapporterat tidigare aktuella med nya albumet “Indicator”, bandets första studioalbum sedan 2005 års “April Skies”. Bandet släpper singeln “Gone” den 3 september. Läs mer om singelsläppet här. Man har även spelat in en video till denna. Se den här.

Bandet har inte varit helt tysta sedan dess, man firande sitt 20 års jubileum med klassisk orkesterturné och har efter detta haft stående akustiska evenemang i programmet. Trots detta har man haft tid till eftertanke, Veljanov förklarar mer; “Givetvis hoppas vi att vi blivit klokare, erfarnare, mer medvetna och bättre. Vad som varit extra viktigt för oss den här gången var känslan av att Deine Lakaien fortfarande har saker att uträtta.”

“Indicator” är inte tänkt som ett hopkok av redan tidigare beprövade grepp från bandet utan tanken är att ära den nya eran. Alla som någonsin uppskattat Deine Lakaien kommer finna ett bra utbud av det som bandet alltid gjort bra.

Men när albumet väl landade i studion så innehöll det mängder med överraskningar. Visst, man håller fortfarande fast fokus vid syntharna och den elektroniska ljudbilden, men den otroligt snygga mångfalden och naturliga lekfullheten man drar nytta av är imponerande. Den långa pausen man tagit för att samla sinnena och helt revidera sina prioriteringar har bevisligen gjort gott för duon; “Efter tjugo år vill du inte längre rimma ‘day’ med ‘way’ och ‘night’ med ‘light’, du måste testa nya teman och kreativa vägar ut”. Ernst Horn fyller i; “Och det ger automatiskt upphov till nya musikaliska lösningar. Idag är det också garanterat att vi inte möter en storm av klyschor heller, i en image som gjort oss till ‘fienden’ i vissa avseenden.”

När det kommer till både innehållet och musiken är “Indicator” ett multifacetterat, intensivt album som vill ta in all världens mångfald, hopp och drömmar samtidigt som den oförtrutet bekräftar verkligheten. Titeln skall också ses från den vinkeln. Bandet valde medvetet en “icke-nonsens” titel, inte bara för lyssnarnas skull, utan också för sin egen, som en hänvisning in på en ny väg. Duon har blivit äldre och klockare, men är fortfarande samma gamla kämpar!

Deine Lakaien – “Indicator” släpps den 18 oktober via Chrom / Ministry Of Sound.

Tracklist:

 1. One Night
 2. Who’ll Save Your World
 3. Gone
 4. Immigrant
 5. Blue Heart
 6. Europe
 7. Along Our Road
 8. Without Your Words
 9. Six O’Clock
 10. Go Away Bad Dreams
 11. On Your Stage Again
 12. The Old Man Is Dead
Share Button

Comments are closed.