Subscribe via: RSS

Martin Gore och Vince Clarke skriver låt tillsammans

Posted on 30 August 2010

Martin Gore och Vince Clarke skriver låt tillsammans

Det är nästan trettio år sedan låtskrivarduon gick åt varsitt håll. Vince Clarke lämnade Depeche Mode strax efter att  första albumet, “Speak & Spell” (1981) landat i skivbutikerna, för att senare samma år bilda Yazoo tillsammans med sångerskan Alison Moyet, som resulterade i två album – “Upstairs at Eric’s” (1982) och “You and Me Both” (1983), innan duon splittrades. Efter detta släppte Vince en singel under namnet The Assembly, “Never Never”, tillsammans med Feargal Sharkey för att under mitten av åttiotalet bilda Erasure tillsammans med Andy Bell, duon släppte debutalbumet “Wonderland” (1985) och har sedan dess släppt hela tretton studioalbum.

Men nu är Martin Gore och Vince Clarke tillbaka i samma studio igen, tillsammans arbetar de på ett av spåren till nästkommande Erasure-albumet. Låten har arbetsnamnet “Zaat” och har enligt uppgift starka techno influenser. Duon har sista månaderna trappat upp processen med produktionen av det nya albumet, ett antal demos har redan landat hos Mute Records skivbolagdirektör Daniel Miller. Det nya albumet är troligtvis klart att släppas någon gånger under första kvartalet 2011.

Läs gärna vår exklusiva intervju med Vince Clarke som avslöjar fler intressanta detaljer kring det nya albumet.

Share Button

Comments are closed.