Subscribe via: RSS

Liverapport: Arvikafestivalen 2010 – Cryo

Posted on 19 August 2010

Liverapport: Arvikafestivalen 2010 – Cryo

Artist: Cryo
Datum och tid: fredag 16 juli 01.00
Scen: Arvika Festivalen 2010, Andromeda

Rapport: Jens Atterstrand

Foto: Suzanne Lindberg

Ersättarna leverade – med besked!

Svenska Cryo, dvs. Martin Rudefelt, som på scen backas upp av batteristen Torny Gottberg mer känd från bland annat Project-X, blev i sista sekunden intryckta som ersättare till brittiska Chris Corner, som efter en grov miss av bokningsagenten ströks ur programmet med sitt IAMX. Cryos frontman och sångare Martin Rudefelt flögs hem non-stop från Peking för att kunna ställa sig på Andromedas scen.

Med dessa förutsättningar kan man inte annat än säga att man levererade – över förväntan!

Cryo bjöd på en oerhört snygg, genomtänkt scen uppsatt med bakifrån ljussatta “pull-ups” med röda cirklar på sidorna som pumpade i takt med musiken och en, i övrigt, perfekt mix av ljussättning och rök. Efter ett svepande intro och “I tune In” med sångarens siluett bakom den i mitten placerade backdrop/projektorduken studsar en hyperenergiskt Torny Gottberg in på scenen, tätt följd av Martin och duon lyckas snabbt sätta ordentlig fart på den relativt stora publiken.

Bandet har släppt två oerhört välproducerade album och har ett oerhört bra material att välja ifrån. Mina personliga favoriter för kvällen var “Weitergehen” och “Substance”, båda hämtade från det senaste albumet “Hidden Agression”.

Martin hann också (givetvis) med att dra på sig den “obligatoriska” orangefärgade overallen i hög tid till dess att  “Guantanamo Bay” dök upp som nummer åtta i den elva spår långa setlistan.

En setlista som för övrigt avslutades med en trevlig cover på Front 242‘s klassiker “Body To Body”.

Tyvärr går en timme snabbt när man har roligt..

OBS! Missa inte vår videointervju med Cryo från Arvikafestivalen, samt livevideo från konserten! Du hittar dessa och mycket annat  material i vår videokategori! Missa inte heller vår photostream på flickr, där hittar du även bildmaterial som inte publicerats på sidan. (Bilderna vi publicerar i våra rapporter är bara ett litet urval.)

Setlist:

 • (Intro) Waves of sin
 • I tune in
 • Weitergehen
 • Hit me once
 • Freedom
 • Substance
 • Want it
 • Guantanamo bay
 • I die every day
 • The pain
 • Body to body (Front 242 cover)


Share Button

2 Responses to “Liverapport: Arvikafestivalen 2010 – Cryo”


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] OBS! Missa inte heller vår liverapport från Cryo’s spelning på Arvika festivalen – här! […]

 2. […] OBS! Missa inte heller vår liverapport från Cryo’s spelning på Arvika festivalen – här! […]