Subscribe via: RSS

Försenat album från Spektralized släpps endast digitalt

Posted on 24 August 2010

Försenat album från Spektralized släpps endast digitalt

Spektralizeds nya album “The Puzzle” var färdiginspelat redan förra året och var planerat att släppas redan i mars 2010. Men efter diverse turer fram och tillbaka, problem med skivbolag och annat blev albumet uppskjutet.

Spektralized bildades redan 1994 då man släppte sin första demokassett “Genetic” men originalsättningen splittrades redan 1997 och resultatet blev att Richard Bjørklund beslutades att fortsätta med projektet på egen hand.

Spektralized deltog på den norska samlingen “Sex, Goth and Electronics” med låten “Truth” som mixades av Stephen Groth (från Apoptygma Berzerk) och inom kort ledde till ett skivkontrakt med skivbolaget Hard:Drive.

Sebastian R. Komor (känd från bland annat Icon Of Coil och Komor Kommando) anslöt till bandet och började arbeta med debutalbumet “Elements Of Truth”. Bandet spelade live tillsammans med Icon Of Coil och Assemblage 23 under 2003 och licensierades till tyskland via Accession Records. Strax efter detta beslutade Hard:drive att lägga ner sin verksamhet vilket i sin tur ledde till ett helt kontrakt med tyska Accession Records.

Tre år senare släpptes det framgångsrika andra albumet “Capture The Moment”, som bland annat röstades fram som ett av 2006 års fem bästa album av SAMA (Sweden Alternative Music Awards.)

Nu har bandet brutit sitt kontrakt med det tyska skivbolaget i avvaktande på kontrakt på annat håll. Under tiden släpper man sitt efterlängtade tredje album på egen hand.

Spektralized – “The Puzzle” finns (om allt går enligt planerna) inom kort i en digital butik nära dig! Bandet släpper albumet enbart digitalt.

Share Button

Comments are closed.