Subscribe via: RSS

Ekobrottsmyndigheten – “Alla Tiders Bodykalas”

Posted on 20 August 2010

Ekobrottsmyndigheten – “Alla Tiders Bodykalas”

Format: CD / Digital download
Skivbolag: Eget

Releasedatum: Ute nu!

6/10

Body för den ickepretentiösa förfesten.

Ekobrottsmyndigheten kan beskrivas med tre ord – Jäger, öl och bröl. Detta varvas på svenska, tyska och engelska. Om man jämför med två andra heta, svensksjungande bodyband just nu ser man en distinkt skillnad; Kropp sjunger om hjärta och smärta medan Spark! ger samhället en känga.

Ekobrottsmyndigheten struntar i allt sånt där och gör body som bäst avnjutes på den ickepretentiösa förfesten innan Bodytåget. Den gamla dängan “Kängdans” blir jag aldrig trött på. Det finns flera spår som garanterat kommer få kultstatus i bodykretsar, smaka på titeln – “Eine Tasse Jäger”.

Det märks att Ekobrottsmyndigheten har kul när de gör musik och de lyckas bra med att smitta av sig känslan av svett, stomp och sprit på lyssnaren. Alla tiders bodykalas är ingen wow-upplevelse. Jag blev inte smartare av att lyssna på den, men jag blev definitivt gladare.

(Red.anm: Ekobrottsmyndigheten består av Dr. Drei och Dr. Nein, bara en sån sak!)

Tracklist:

 1. …och köper öl
 2. Extremsport
 3. Kängdans (feat. B.B) [3-edit]
 4. Jimmy
 5. Eine Tasse Jäger
 6. Noch ein Tasse jäger [3-edit]
 7. Dolph
 8. Lördag
 9. Nu blåser vi snuten
 10. Steam & Heat
 11. Get your fists up [3-edit]
 12. Sminkad som en idiot
 13. Män av stål [3-edit]
 14. Marines
 15. Totally EJBEÄM
 16. Ung rebell [3-edit]
 17. Du rör och du dör (feat DJ Lassie)
 18. Vårkänslor

// Katti Cernak, ElektroSkull – Synthportalen

Share Button

Comments are closed.