Subscribe via: RSS

Apoptygma Berzerk – “Imagine there’s no Lennon” detaljerna klara

Posted on 12 August 2010

Apoptygma Berzerk – “Imagine there’s no Lennon” detaljerna klara

Apoptygma Berzerk släpper snart sin mycket efterlängtade live CD/DVD – “Imagine there’s no Lennon” – sprängfylld med alla gamla hits! Materialet är inspelat vid olika tillfällen de senaste åren.

Apoptygma Berzerk bildades 1989 av Stephan Groth och Jon Erik Martinsen. Duon var ett av de första banden som började experimentera med en blandning av EBM, synthpop och trance, ett sound som idag har blivit begreppet futurepop. Man har varit stor inspiration till en hel musikscen med band som bland annat Covenant, VNV Nation, Assemblage 23 och Colony 5 med flera. Den norska duon blev snabbt ett enmansprojekt efter det att Jon Erik tidigt lämnat bandet med Stephan som ensam låtskrivare och frontman. Den danskfödde norrmannen har även släppt skivor med sitt sidoprojekt Fairlight Children samt gästspelat i en hel rad andra projekt. Den norska duon släppte sin första singel “Ashes To Ashes” 1991 innan debutalbumet – “Soli Deo Gloria” släpptes 1993. Apoptygma Berzerk har turnerat världen över och sedan debutalbumet släppt ytterligare fem studioalbum – “7” (1996), “Welcome To Earth” (2000), “Harmonizer” (2002), “You And Me Against The World” (2005) samt “Rocket Science” (2009). På de sista två albumen har soundet gått alltmer mot den  elektroniska rocksfären och de tidigare livemusikerna Geir Bratland (keyboard), Fredrik Brarud (trummor), samt gitarristerna Audun Stengel och Anders Odden räknas numera som heltidsmedlemmar i bandet.

Live CD/DVD’n “Imagine There’s No Lennon” släpps den 22 oktober.

Tracklist DVD:

 1. Weight Of The World
 2. Apollo (Live On Your TV)
 3. Eclipse
 4. Mercy Kill
 5. Asleep Or Awake?
 6. Lost In Translation
 7. In This Together
 8. Shadow
 9. Black Versus White
 10. You Keep Me From Breaking Apart
 11. Until The End Of The World
 12. Butterfly Defect
 13. Bizarre Love Triangle
 14. Kathy’s Song (Come Lie Next To Me)
 15. Shine On
 16. Starsign
 17. Non-Stop Violence

Tracklist CD:

 1. Weight Of The World
 2. Eclipse
 3. Mercy Kill
 4. Asleep Or Awake?
 5. Lost In Translation
 6. In This Together
 7. Shadow
 8. You Keep Me From Breaking Apart
 9. Until The End Of The World
 10. Shine On
 11. Starsign
 12. Non-Stop Violence
Share Button

Comments are closed.