Subscribe via: RSS

Vi är Kant Kino – intervju med frontmannen Lars Madsen

Posted on 08 July 2010

Vi är Kant Kino – intervju med frontmannen Lars Madsen

Norska Kant Kino gjorde succé redan på norska synthfestivalen Elektrostat 2008. Året efter var man tillbaka igen på samma scen. Nyligen släppte man debutalbumet – “We Are Kant Kino – You Are Not” via belgiska skivbolaget Alfa Matrix, ett album man arbetat med under ett och ett halvt år. Kanto Kinos kurs är på stadig tillväxt.

Vi träffade frontmannen Lars Madsen och fick hela den korta, intensiva historien om den norska duon.

ElektroSkull: Hej Lars! Berätta historien om hur Kant Kino såg dagens ljus..

Lars Madsen: Vi har flere ganger pratet om å gjøre noe samme. Kant Kino var egentlig et one off project til Elektrostat 2008. The Film Inside (Kenneths band) hadde laget en hyllest til 10-års jubileet det samme året. The Film Inside ble spurt om å steppe in etter at et annet band måtte avlyse. Kenneth sa ja, men bare hvis Lars ble med. Og dermed ble Kant Kino født.

ElektroSkull: Debutalbumet är nu äntligen ute via Alfa Matrix. Hur fann ni vägen till det legendariska belgiska skivbolaget?

Lars Madsen: Vi sendte inn en låt til Bunkertracks IV, Alfa Matrix likte den, og ville høre mer. Vi sendte de et par låter til, og plutselig hadde vi kontrakt på et album. Alfa Matrix har vært helt fantastiske mot oss. Bare hjelp og støtte hele veien. Det åpnet jo også noen dører for oss med tanke på remixer osv. Vi har fått jobbe med artister vi har vært fan av i nesten 20 år.

ElektroSkull: Hur har ni hittat fram till ert speciella sound?

Lars Madsen: Vi har bare laget den musikken vi har lyst til å lage. Selvfølgelig er vi også et resultat av ting vi har hørt av andre artister, filmer vi har sett og bøker vi har lest. Vi vokste opp ppå 80 og 90 tallet, og har nok hentet mye fra den tiden. Samplinger osv. Men vi hører jo også på moderne EBM, synthpop, pop, techno osv osv osv osv. Vi liker å kombinere mange forskjellige stiler – EBM, synthpop, endzeit, industri, techno osv. Vi prøver bare å gjøre vår egen greie, og lage det vi har lyst til.


ElektroSkull: Hur ser processen ut i studion och sedan live på scen?

Lars Madsen: Det er Kenneth som står for mesteparten av produksjonen. Jeg (Lars) bare korrigerer og kommer med innspill. Vi prøver å ha med vokal fra begge på alle låter. Studioet vårt er også i Kenneths leilighet så det blir jo naturlig han som jobber mest med sangene, men jeg prøver å hjelpe så godt jeg kan. Live har vi nok et ganske tradisjonelt oppsett. Begge synger og spiller oppå en livetape. Live bruker vi også video får å gjøre det hele mer spennende og moro. Vi prøver å lage videoer med litt humor og vri.

ElektroSkull: Vilka är era starkaste influenser?

Lars Madsen: Vi har begge to vært fan av elektronisk musikk i over 20 år. Da blir det jo vanskelig å komme utenom band som Depeche Mode, Front 242 og Nitzer Ebb. På 90 tallet kjøpte vi alt vi kommer over av underground synth fra skivobolagene Zoth Ommog, TechnoDrome International, Antler Subway, Play It Again Sam osv. Alfa Matrix var overrasket over vår store kunnskap til gammel belgisk synth. Men vi lar oss inspirere av musikk, film, bøker, bilder og livet i seg selv. Det er masse flott man kan lage musikk av hvis man bare tar seg tid til å se seg omkring. Det er vår måte å filosofere over livet på, sette musikk til det.

ElektroSkull: Vad har ni för målsättning när ni spelar live? Vad kan folk förvänta sig?

Lars Madsen: Målsetting og målsetting…. Vi vil jo gjøre et så bra show vi bare kan. Underholde, og få folk til å føle seg bra. Vi har ingen politisk agenda pr. se, men det gjør ikke noe om vi kan få folk til å tenke litt på ting vi tar opp i videoene f.eks. Ellers er det flott om folk vil danse og ha det gøy med oss!

ElektroSkull: Den elektroniska scenen i scandinavien har sedan länge varit stark i samtliga genrer och i norge med Apoptygma Berzerk, Bel Canto, Röyksopp med mera. Hur är er syn på scenen idag?

Lars Madsen: I Norge er det veldig få som har hørt om Apoptygma, Icon Of Coil og Combichrist. Noe som er utrolig synd. Her hjemme er det mest dølarock og metal som får presseoppmerksomhet. Men klart at det har betydd mye for norsk elektronisk musikk at Apoptygma og Röyksopp har blitt såpass store som de er. De er jo en kjempe inspirisasjon! Synth har jo alltid vært en større greie i Sverige. På 80 og 90 tallet måtte vi reise til Göteborg for å gå på konsert og kjøpe skiver. Når Combichrist spilte i Oslo sammen med Rammstein for noen månad siden, stod det ikke et ord om de i Norsk presse. Det sier jo litt om tilstanden for elektronisk musikk i Norge. Da er det flott at vi har artister som de du nevner, slik at vi som liker elektronisk musikk ser at det er mulig for norske band å komme seg ut i verden.

ElektroSkull: Hur har debuten tagits emot så här långt?

Lars Madsen: Veldig bra! Det er nesten litt overveldene. Albumet har fått veldig fine kritikker, og det er mye respons på Facebook og MySpace. Det er veldig fint å se at folk liker det vi har jobbet med i 18 månader!

ElektroSkull: Hur ser de närmaste framtidsplanerna ut? Kommer vi kunna se Kant Kino live på scen inom kort?

Lars Madsen: Vi håper jo at vi kan få noen spillejobber rundt i Europa. Det hadde vært veldig  gøy! Akkurat nå jobber vi jo med promotion på albumet samtidig som vi remixer en del for andre artister. Vi er nettopp ferdig med en remixer for Code 64, Isaac Junkie og R.I.P. Vi holder også på med noen nye sanger til et nytt album, eller kanskje en E.P. Men å få spille live i Sverige og/eller Tyskland ville vært veldig moro. Vi skal ha en kort konsert her i Oslo den 21. august. På en warm-up fest for Elektrostat 2010. Men aller først er det et par uker sommerferie.. ; – )


Share Button

One Response to “Vi är Kant Kino – intervju med frontmannen Lars Madsen”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Läs gärna vår intervju med frontmannen Lars Madsen här. […]