Subscribe via: RSS

Rotersand släpper Peter Murphy-cover på ny EP

Posted on 07 July 2010

Rotersand släpper Peter Murphy-cover på ny EP

Rotersand släpper ytterligare en EP: “Waiting To Be Born”, från senaste albumet “Random Is Resistance”. Förutom flera tidigare outgivna låtar samt de obligatoriska alternativa versionerna och remixerna på titelspåret, inkluderar EP’n även en cover på Bauhaus frontmannen Peter Murphy‘s “A Strange Kind Of Love”, från soloalbumet “Deep” (1990).

Tyska Rotersand bildades i september 2002, när Gun, Singer och producent/DJ J.E. Wasenberg började producera sin rätt industriella, unika futurepop tillsammans. Bandet debuterade 2003 med EP’n “Merging Oceans”, för att sedan släppa debutalbumet “Truth Is Fanatic” 2005. Senare samma år släpptes singeln “Exterminate Annihilate Destroy” som en introduktion till deras andra fullängdare “Welcome To Goodbye”. Tredje albumet “1023” släpptes 2007. Efter att sedan ha lämnat Dependent Records under samma år skrev man på för Trisol och släppte singeln “I cry” hämtad från nyss nämda album, innehöll även en DVD med bland annat intervju material. Under början av 2009 släppte man aptitretaren “War On Error”, som följdes av bandets senaste och mest framgångsrika album “Random Is Resistance” i oktober 2009.

Tracklist Waiting To Be Born EP:

  01. Waiting To Be Born (Rework)
  02. A Number And A Name (Stripped Down)
  03. First Time (SITD Remix)
  04. A Strange Kind Of Love
  05. All These Moments
  06. Wasted Wings
  07. Waiting To Be Born (Full Version)
  08. War On Error (iVardensphere Remix)
  09. If You Don’t Stop It (Hazardous Dub)
Share Button

Comments are closed.