Subscribe via: RSS

Liverapport: Arvikafestivalen 2010 – Leaether Strip

Posted on 27 July 2010

Liverapport: Arvikafestivalen 2010 – Leaether Strip

Artist: Leaether Strip
Datum och tid: torsdag 15 juli 22.30
Scen: Arvika Festivalen 2010, Andromeda

Godkänt för rutinerade Leaether Strip.

Andra stoppet för synthpubliken var torsdag kväll på Andromeda där Claus Larsen skulle hålla hov för en entusiastisk publik med sitt råa EBM-projekt – Leaether Strip. Med nysläppta fullängdaren “Mental Slavery”, samt det sedvanliga urvalet av klassiker i bagaget smög dansken långsamt igång sin show med ett intro följt av vackra “My Shadow Is Your Home” hämtad från nya albumet.

Till sin hjälp hade han en snyggt producerad video som rullade i bakgrunden som, tillsammans med en bra ljussättning och rök, lyckades underhålla publiken väl, detta trots att han är helt ensam på scenen, något som är en styrka i sig. Materialet mixades sedvanligt  50-50 mellan nya låtar från de senaste två-tre albumen samt ett urval av klassiker som till exempel  “Strap Me Down”, “Black Gold” och “Japanese Bodies” som här gavs i ny tappning. Claus mixar ju, som de flesta andra, om låtarna en del för sina liveframträdanden, i vissa fall till det bättre, i vissa fall till det sämre. “Strap Me Down” till exempel låter helt klart bättre på skiva än live, men fick ändå bra fart på publikhavet.

Andromeda var inte fullpackat, men uppslutingen var ändå klart godkänd. Den lilla scenen under tak är perfekt för den här typen av band och ger ofta snudd på en intim, svettig klubbkänsla, speciellt kvällstid. Leaether Strip är väldigt proffsig live och har ett fantastiskt material att välja ifrån. Årets framträdande på Arvikafestivalen var med beröm godkänt.

Setlist:

1. Intro
2. My Shadow Is Your Home
3. Desert Storm
4. Hate me
5. Introvert
6. Japanese Bodies
7. Strap Me Down
8. Black Gold
9. Don’t Tame Your Soul
10. Evil Speaks
11. Civil Disobedience
12. Sex Dwarf

Rapport: Jens Atterstrand

Foto: Suzanne Lindberg

(OBS! Klicka samtliga miniatyrer för full storlek i nytt fönster!)


Share Button

4 Responses to “Liverapport: Arvikafestivalen 2010 – Leaether Strip”

 1. sadomachine says:

  Jag tyckte nog helt klart att han hade behövt hjälp på scenen, så att han inte hade behövt springa fram och tillbaka till syntharna och låtsasspela lite då och då.
  Det blev bara bedrövligt fånigt.
  Annars var det helt ok.

 2. Diet Food says:

  I’ve been surfing online more than three hours lately, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It is pretty worth sufficient for me. Personally, if all site owners and bloggers made just right content material as you did, the net will likely be much more useful than ever before.

 3. Ludie says:

  I enjoy what you guys tend to be up too. This kind of clever
  work and reporting! Keep up the terrific works guys I’ve added you guys to
  my own blogroll.

 4. Nice post. I used to be checking continuously this weblog and I am impressed!

  Very helpful info specifically the final phase :) I deal with such information a lot.

  I used to be looking for this certain info for a long
  time. Thank you and good luck.