Subscribe via: RSS

Väntan är över: SULF debuterar!

Posted on 03 June 2010

Väntan är över: SULF debuterar!

En sen kväll 2007, efter ännu en hopplös session i studion med ett demoband, hade producenterna Jens Smedman och Sami Salonen nästan fått nog. De började skissa på en idé kring vad som skulle bli SULF, och efter en hel del idébollande tog de kontakt med Anna-Karin Berg, en fantastisk sångare, och “live performer”. Kemin mellan de två, och Anna-Karin var fantastisk, och den första låten som spelades in var balladen, “Human”.

Efter det skrevs minst tjugotalet låtar innan urvalet till debutalbumet – “Risque Du Choc Electrique”. Samtidigt skrev de musik tillden finska långfilmen Three Friends, som förhoppningsvis kommer att sändas på finsk TV tidigt 2010.

Efter flera år av finslipning av debutalbumet från finska trion SULF, så är det alltså äntligen här! Med en kombination av kraftfull sång, och brilliant produktion, så kunde alla nio låtarna i princip blivit singelsläpp! Men till fördel för alla fans så har bandet valt att samla alla låtarna på en underbar samling – “Risque Du Choc Electrique”.

Titelspåret har redan släppts som singel, och fick rättmätig uppmärksamhet av rikstäckande radion i Finland.

Vi förväntar oss inget mindre av fullängdaren. Med tanke på att varje låt på skivan är en potentiell hit, så är det nästan omöjligt att välja ut några enskilda låtar, men lyssna på den underbara balladen “Human”, den behjärtansvärda Knight-Rider sountrack liknande “Everytime Love Fails”, och den pulserande, hårdslående “Sobriety” (1982), samt naturligtvis titelspåret för att få en känsla av kapaciteten bandet besitter.

Albumet släpps officiellt den 16 juni via Electric Fantastic Sound.

Lyssna på SULF här.

Share Button

Comments are closed.