Subscribe via: RSS

Svenska Daybehavior tillbaka efter sju år

Posted on 09 June 2010

Svenska Daybehavior tillbaka efter sju år

Tystanden är bruten.

Stockholmstrion Daybehavior, bestående av Paulinda Crescentini, Tommy Arell, och Carl Hammar, är nu tillbaka med nytt material. Låten “City Lights”, finns sedan ett par veckor tillbaka att ladda ner på bandets hemsida. Detta sju år sedan det senaste livstecknet från bandet.

Daybehavior bildades av Carl och Tommy, som på varsitt håll skrivit musik i olika konstellationer sedan det tidiga åttiotalet. 1988 lärde de känna varandra, och insåg att de hade snarlika musikala preferenser, speciellt synthpop i åttiotalstappning. Sommaren 1993 började de tillsammans titta närmare på möjligheterna att skriva musik tillsammans. De kom fram till vad de ville åstadkomma, och Daybehavior tog sakta form i deras egna Graplur Studio. Vintern 1993 började de leta efter en sångare, och drygt ett år senare, efter att ha testat sin musik med över fyrtio olika sångare och sångerskor, klev Paulinda in i studion. Den sista pusselbiten i Daybehavior-pusslet kunde äntligen läggas. Med sitt italienska påbrå kunde Paulinda bidra med en vacker touch till Daybehaviors sound med de låttexter som hon ibland skriver på engelska, ibland på italienska.

Bandet arbetar i skrivande stund med material till ett kommande album.

Lyssna på Daybahavior här.

Share Button

Comments are closed.