Subscribe via: RSS

Nytt från Hocico inom kort

Posted on 01 June 2010

Nytt från Hocico inom kort

Mexikanska duon Hocico, bestående av Racso Agroyam och Erk Aicrag, är nu efter en kort paus, och en del arbete med sina respektive sidoprojekt (Dulce Liquido respektive Rabia Sorda), så är man nu redo för ett nytt album.

“Dog Eat Dog” är första singeln från kommande albumet “Tiempos De Furia” , och enligt Rasco, som nu också flyttat till Tyskland, så återspeglar de olika inspelningsmiljöerna i landet de nya låtarna.

Rasco berättar: “De tyska vibbarna kommer definitivt finna en väg in i soundet på det här albumet, och jämfört med Mexico, så är erfarenheten annorlunda på många sätt. Det är bara väldigt bra att kunna ta min laptop, eller vilken utrustning som helst, till studion med vetskapen att ingen kommer försöka stjäla den på vägen. Vid det här laget så är det svårt att berätta exakt vilka de yttre influenserna är, men att arbeta tillsammans i Tyskland är väldigt stimulerande för oss båda, och det inspirerar oss på ett sätt som vi inte känt på väldigt länge.”

Erk fortsätter: “Ordet som bäst beskriver soundet på det kommande albumet är ‘evolution’. ‘Memorias Atras’ handlade helt och hållet om att radera det förgångna, och börja om på nytt, och jag tror att på det här nya albumet så börjar vi verkligen växa i den riktningen vi båda vill.”

Bandet släpper den första aptitretaren,  singeln “Dog Eat Dog” , i slutet av juni, och man arbetar också på en video till låten. Vi hoppas kunna återkomma inom kort med fler detaljer.

Share Button

2 Responses to “Nytt från Hocico inom kort”

  1. Hey this is a great post. I’m going to email this to my buddies. I stumbled on this while googling for some song lyrics, I’ll be sure to come back. thanks for sharing.


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] har tänder likt rakblad, och han använder dem för att bita! “Dog Eat Dog” är, som ElektroSkull rapporterat om nyligen, nya singeln från de mexikanska mästarna av […]