Subscribe via: RSS

Ny singel från A-ha

Posted on 12 June 2010

Ny singel från A-ha

På måndagen (den 14 juni) är det världspremiär för A-has nya singel “Butterfly, Butterfly (the last hurrah)”. Låten är skriven av Paul Waaktaar och producerad av Martin Terefe som själv är upphovet till att nyheten “läckt ut för tidigt” då han gav ett tydligt besked på sin hemsida redan i början av maj: “jag har just gjort slutmixen av en låt som kommer släppas av A-ha som heter ‘Butterfly (sic)”.

Singeln släpps för att marknadsföra en ny dubbel-CD samling som faktiskt är bandets tredje, och det är inte allt man har att erbjuda från A-ha i år; En helt ny live-DVD, och ett nysläpp av boken “The Swing Of Things” av Jan Omdahl är också under produktion. Utöver detta kommer bandet släppa “The Singles 1984-2004” i USA, och också göra ett nysläpp av deluxe utgåvorna av både “Hunting high and low” och “Scoundred days”.

Den 15 oktober förra året annonserade ju bandet att man kommer att splittras efter den världsomfattande turnén under 2010. Deras absolut sista konsert blir konserten på Oslo Spectrum Arena 4 December 2010, en konsert som sålde slut redan första dagen biljetterna släpptes. Ett skandinaviskt elektroniskt popfenomen går därmed i graven, men deras musik lär ju spelas många år framöver.

Share Button

Comments are closed.