Subscribe via: RSS

Depeche Mode “Playing The Angel” blir musikal

Posted on 21 June 2010

Depeche Mode “Playing The Angel” blir musikal

En musikal innehållande låtar från Depeche Modes album “Playing The Angel”, från 2005 är under produktion på Malta.

Musikalen kommer att gå på MITP theatre i Valletta på Malta. Det kontroversiella manuset har dragit ögonen till sig från internationell media. Författaren Adrian Buckle (Unifaun Theatre) berättar mer;

“Det är en historia om två pojkar som växer upp, och upptäcker kärleken tillsammans. De utnyttjas fysiskt och sexuellt, och det handlar om det ledsamma sätt de upptäcker livet”.

Författaren och regissören skaffade rättigheterna till musiken från Essexbandet katalog efter att ett första försök att skriva manuset baserat på deras gamla låtar misslyckats. Bandets manager J.D. Fenger gillade dock den grundläggande idén bakom musikalen och lät Buckle fortsätta arbeta med den. Teamet försöker hitta möjligheter att ta musikalen till Edinburgh Fringe Festival.

Inledande auditions till huvudrollerna har redan börjat hållas, med planerad start den 27 juni.

Share Button

One Response to “Depeche Mode “Playing The Angel” blir musikal”

  1. Jesper says:

    Kul att Depeche äntligen får en musikal, Pet Shop Boys har ju redan försökt med både balett och musikal. Synd att det bara är låtar från “Playing the Angel”, framförallt “Violator” och “Songs of Faith & Devotion” skulle ju bli perfekta körarrangemang.