Subscribe via: RSS

Deine Lakaien släpper nytt på Chrom Records

Posted on 24 June 2010

Deine Lakaien släpper nytt på Chrom Records

Tyska duon Deine Lakaien, bestående av Ernst Horn och Alexander Veljanov, är äntligen redo att släppa nyskrivna albumet – “Indicator” och trots en hel massa turer fram och tillbaka så kommer man göra det på egna Chrom Records. Berlinbolaget Ministry of Sound kommer hjälpa till och distributionen sker via Warner. För de som är  insatta är detta rätt förvirrande, men man bör man känna till att Chrom Records gjordes om till ett sedvanligt skivbolag under slutet av 2007 då ägaren Carl Erling under en period valde att lägga fokus på andra projekt. Chrom Records fortsatte under tiden som ett varumärkesbaserat artistsbolag ägt av Ernst Horn med hans egna projekt Helium Vola som den enda akten och Deine Lakainens bakkatalog flyttade under tiden in på bolaget Soulfood.

Nu har man tagit saken i egna händer och nya fullängdaren “Indicator” är bandets första sedan “April Skies” från 2005. En singel släpps den 3 september och kort därefter albumet, som släpps i både en ordinarie utgåva samt en begränsad med en hel bunt bonusmaterial. Bandet har även planer att följa upp albumsläppet med en omfattande turné.

Deine Lakaien bildades redan 1985 när Ernst Horn la ut en tidningsannons där han letade efter en “sångare som gillar att experimentera”Ernst studerade klassisk musik i Freiburg och Hamburg på åttiotalet och arbetade i München bland annat som professionell pianist. Alexander Veljanov, mannen som ju faktiskt svarade på den där annonsen en gång i  tiden, är skolad inom film.

Bandnamnet Deine Lakaien (enkelt översatt till Din/Dina Lekejer eller på engelska Your Lackeys) är hämtat från Einstürzende Naubauten-låten “Die Genaue Zeit”. Alexander har också släppt tre soloalbum, liksom ett album med sitt sidoprojekt, rockbandet Run Run Vanguard och Ernst Horn har var med och bildade medievalbandet Qntal som han sedmera lämnade för fokus på Deine Lakaien och andra projekt. Han komponerar också musik till teateruppsättningar och radioteater.

Bandets senaste album “April Skies”, såg dagens ljus efter ett lyckat samarbete med de musiker man arbetade med under “White Lies”-turnén och inkluderar mäktiga, annorlunda inslag som Ivee Leon och Sharifa, som bidrog både med sånginsatser och spelade fiol (!) samt Robert Wilcocks på gitarr och keyboards.

De flesta av bandets skivor har släppts på lilla Chrom Records, även om ett par av de senaste skivorna kommit via Sony och EMIDeine Lakaien har sålt över en halv miljon skivor och det klassiska bandet har varit stilbildande och en stark inspirationskälla enligt de flesta inom genren.

Share Button

Comments are closed.