Subscribe via: RSS

Äntligen dags för The Pain Machinerys fjärde fullängdare

Posted on 28 June 2010

Äntligen dags för The Pain Machinerys fjärde fullängdare

Efter flera års hårt slit i studion så är svenska The Pain Machinery äntligen redo att presentera sin fjärde fullängdare “Urban Survival”. 14 låtar som garanterat kommer rensa gatorna. Den här gången har duon, bestående av Anders Karlsson och hans högra hand Jonas Hedberg tagit hjälp av gästsångaren Jared Louche (mer känd som drivkraften bakom Chemlab) för att maximera slagkraften i ljudbilden.

“Urban Survival” är något av en sammanslagning av bandets tidiga hardcore-rhytmicindustrial-noise och en nyfunnen hitkänsla. Genom att ta tillvara på sina old-school influenser, från band som Cabaret Voltaire, SPK och Hunting Lodge utan att på något sätt låta retro, öppnar The Pain Machinery upp för en störtsjö av stenhårda rytmer, blytung electro och agressiv sång för en smått hypnotisk effekt.

“Urban Survival” släpps officiellt den 28 juni via Advoxya Records.

Track list:

01. Paranoise
02. Fearless
03. Traitor
04. Adapt
05. Snake Church
06. I Am Night
07. Internal Bleeding
08. Witness
09. React
10. Total Recall
11. 29 Stitches
12. Weekend Warrior
13. Slave
14. Snake Church (Dub)


Share Button

Comments are closed.