Subscribe via: RSS

Alan Wilder’s Recoil “Selected” äntligen här

Posted on 11 June 2010

Alan Wilder’s Recoil “Selected” äntligen här

Efter att ha skjutit upp den två gånger tidigare så är Mute Records nu redo att kunna leverera box-versionen av Recoils senaste album – “Selected”, under närmsta veckan.

Recoil är ett soloprojekt av Alan Wilder, tidigare i Depeche Mode.

Mute Records har alltid älskat specialutgåvor, och begränsade utgåvor.

Recoil’s “Selected”, blir givetvis ingen undantag.

Deluxe Limited Edition, är en 4CD-box i specialförpackning som är tillgänglig från Mute Bank.

Innehåll enligt följande:

  • 2 x CD ‘Selected’
  • 1 x CD additional music (exclusive)
  • 1 x DVD (exklusiv)
  • 3 x fullformat booklets.
  • 12″ x 12″ box (LP-storlek) med avlyftbart lock.
  • 1000 individuellt numrerade exemplar för hela världen.
  • Signerad av Alan Wilder.

Recoil “Selected” – är helt ny samling av klassiska Recoil-låtar speciellt utvalda av Alan Wilder som förklarar närmare; “Samlingen innehåller mina personliga favoriter, nymastrade och editerade till vad jag anser är en sammanhängande och total lyssningsupplevelse.”

För de som inte vill bränna halva fickpengen på boxen så släpps samlingen släpps även i en vanlig CD-utgåva,  en dubbel-CD, och för de allra värsta hardcore fansen givetvis också i en 180 grams vinylutgåva.

Alan Wilders tid i musikbranschen har sett honom avancera från studioassistent till tillfällig keyboardspelare, men det är givetvis hans fjorton  år i Depeche Mode som finslipade hans talang. Med sin fantastiska förmåga att kunna uppmärksamma detaljer i studion, sköt han på gränserna, i ett ganska ofta begränsat kommersiellt musikklimat.

Som ett motgift mot de krav som ställdes under tiden i Depeche Mode, så föddes hans soloprojekt Recoil, under slutet av åttiotalet, när han släppte “Hydrology” (1988) och “Bloodline” (1990), som båda tydligt indikerade hans egna vidgade musikaliska vyer. Efter att sedmera ha lämnat Depeche Mode 1995, arbetade han vidare med Recoil på heltid, och har sedan dess släppt “Unsound Methods” (1997), “Liquid” (2000), och nyligen också “Subhuman” (2007).

Ett antal sångare, och sångerskor har arbetat med Recoilprojektet genom åren som  bland andra; Diamanda Galás, Joe Richardson, Douglas McCarthy, Samantha Coerbell, Toni Halliday, och Maggie Estep.

Share Button

Comments are closed.