Subscribe via: RSS

Categorized | Recension

Tags : ,

Trakktor – “Veil Of Thorns”

Posted on 24 May 2010

Trakktor – “Veil Of Thorns”

Format: CDS/Digital
Skivbolag: Eget
Releasedatum: 20 Maj 2010

7/10

Melodiös dark-electro från svenska Trakktor bådar gott.

Trakktors nya singel “Veil Of Thorns”, är hämtad från kommande fullängdaren, som i skrivande stund är mastrad, klar och får releasedatum inom kort. Låten ger en ordentlig hint om hur kommande albumet låter, men faktum är att den skrevs redan för flera år sedan, till en tidigare demo.

ElektroSkull’s Jens Atterstrand tog ett snack med frontmannen Pierre Maier, som hade mer information om kommande albumet samt en intressant bakgrund till låten;

“Låten Veil Of Thorns är en av de låtarna vi skrev 2006, när vi gick över till den typen av musik vi gör idag”. Från “buskis-EBM” till vårt nya sound och var med på vår demo “Destruction Sequence”. Den här låten var förmodligen den som satte oss på kartan, ihop med en annan låt som vi slutat spela, “Virus”. Ibland är det så att man skriver en låt som är bättre än bandet, detta är definitivt en sådan! I år, 2010 så är det inte längre så och därför så släpper vi den som singel nu. Mycket roligt! Hoppas de som har vår demo håller med. Vi vågar påstå att uppskattar du “Veil Of Thorns” så kommer skivan inte göra dig besviken; Kompromisslös, stenhård, bombastisk och melodiös dark-electro rakt igenom”.

Jag kan inte annat än hålla med. Adrenalinpumpande basgång, dunkande dansanta rytmer och skruvade synthljud möter kontrasten av vackra tjocka stråkar och en underbar, snygg och rapp melodislinga som sätter sig direkt på hjärnbalken. Ovanpå detta Pierres brutala röst som hämtad från helvetet och en välskriven text. Sången kunde möjligtvis vara lite bättre mixad, tyvärr faller Pierre bort i ljudbilden ibland. Låten har dock en underbar refräng, som garanterat kommer skrikas ut i glädje på många klubbdansgolv och konserter i sommar!

Visst, det finns många som gör, eller har gjort liknande saker tidigare. Väldigt nyskapande är det ju inte. Svenska Trakktor anno 2010 har uppenbara influenser från stora namn i genren, den saken är ju klar. Men vad spelar det för roll, egentligen? “Veil Of Thorms” är en välskriven, oerhört snyggt producerat dräpare som kommer göra många glada därute.

CD-singeln innehåller, förutom titelspåret i sitt original, ytterligare två remixer på detsamma. Terror Punk Syndicates version är en avskalad EBM-tappning som låter lite 90-tal och Brap.org‘s version är annorlunda. Minst sagt. Pierres röst skickas genom hela maskinparken innan den landar ovanpå ett skruvat beat.

Jag ser i alla fall fram emot albumet. Släpp det. Nu!

// Jens Atterstrand, ElektroSkull – Synthportalen.

http://www.myspace.com/trakktor

Share Button

2 Responses to “Trakktor – “Veil Of Thorns””


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Trakktor är inom kort aktuella med nya albumet “Force Majeure” som man under förra året introducerade med singelsläppet “Veil Of Thorns” – läs recensionen av singeln här. […]

  2. […] “Force Majeure” följer upp singelsläppet “Veil Of Thorns” från förra våren. (Läs recensionen här.) […]