Subscribe via: RSS

Categorized | Klubb, Konsertnyheter

Tags : , ,

Joy Serene och discobowling

Posted on 19 May 2010

Experimentella, svenska synthpop-trion Joy Serene – som i början av juni är aktuella med debutalbumet med samma namn – spelar live i Stockholm. Klubb 80’s arrangerar releasefesten och spelningen i samband med discobowling på New Bowl på Gullmarsplan söder om Stockholm den 29 Maj.

2 juni släpps det självbetitlade debutalbumet av stockholmsbaserade bandet Joy Serene. Karakteristisk sång möter massiva synthmattor, tunga basgångar och arenatrummor, som skapar en känsla av fulländad vanmakt och hybris. Man känner att mycket arbete lagts på detaljerna, vilket inte är så konstigt med tanke på att bandet har jobbat med albumet i nästan fyra år.

Att kalla musiken för synth, kan vara missvisande, eftersom ljudbilden ofta fylls med storslagna slagverk och maffiga riff, som ibland påminner om elgitarrer.

– Vi sätter inga musikaliska gränser vad det gäller influenser, men vi undviker gamla stenåldersinstrument som gitarrer, säger bandets keyboardist Niklas Kärreskog.

Sången, som skiftar mellan att vara vackert spröd och hysteriskt galen förmedlar textrader som många gånger är kryptiska och svårtolkade.

– Det handlar om att kärleken är en industri, som många gånger är ytligare än
man själv är medveten om, berättar bandets sångare Carl-Johan Lann.

Ett tydligt stildrag i många av låtarna är att trummorna bygger upp från att vara monotona och taktfasta elektroniska ljud a lá synthpop, för att slutligen eskalera i en arenarocklinkande orgie.

– Trummorna är extremt noggrant programmerade, säger bandets slagverkare Tony Ahola, och många gånger tänkte jag att ‘vad i helvete håller jag på med?’. Varenda virveltrumma och hihat-slag är flyttade precis så mycket åt fel håll, för att helheten ska bli rätt. Det har krävts en hel del tålamod, men resultatet är definitivt värt det.

80’s DISCOBOWLING & JOY SERENE RELEASE

Lördag 29 Maj 2010

kl. 20.00-01.00

New Bowl

Simlångsvägen 50

(T-bana Gullmarsplan)

Fri Entré, 18 år i baren

Klockan 22.00 spelar Joy Serene live

Efter det blir det barhäng och dansgolv med 80’s residenter Leif Wademark & Pauli Sudra i DJ-båset.

Share Button

3 Responses to “Joy Serene och discobowling”

  1. Örjel says:

    Jädrar vilket koncept :) Det här borde man inte missa.

  2. Postman says:

    Riktigt bra läsning, tackar så mkt!


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] 19, 2010 Det börjar som bekant röra på sig lite nu. Elektroskull har skrivit lite om oss inför releasefesten i sammarbete med 80′s. Publicerat av […]

Neuf

Ginza

Poponaut.de

Radio Virus

Storming the Base

Our Flickr Photos - See all photos

Related sites