Subscribe via: RSS

Erasures Andy Bell berättar mer om nya soloalbumet.

Posted on 27 May 2010

Erasures Andy Bell berättar mer om nya soloalbumet.

Andy Bell‘s uppföljare till solodebuten, “Electric Blue” från 2005 är som bekant på väg. Nya albumet “Non-stop” släpps 6 juni, och ytterligare en singel, åttiotalsinfluerade “Call On Me” släpps 31 maj.

Produktionen har gått helt annat än smärtfritt till. Till en början var det tänkt att Stephen Hague skulle producera, men efter ett par sessioner i studion med Erasure-sångaren, fick man ta sin en funderare direkt.

Stephen Hague har ju, förutom Erasure, även producerat New Order och Pet Shop Boys, och resultatet var helt enkelt att det lät för mycket Erasure i alla fall enligt skivbolagets chefer.  Andy Bell hade följande att säga i en intervju med Spinner nyligen:

“Jag trodde att efter all min tid i branschen, så vag var jag tillåten att låta som mig själv? Det är ju lite underligt.”

Andy vill för övrigt, likt Dave Gahan i Depeche Mode, börja skriva egna låtar även för Erasure. Andy fortsätter:

“Det är lite svårt med pojkar med sina leksaker, dvs. sina synthar, att hitta en väg in, men jag tror att genom att göra den här soloskivan, så öppnar det kanske dörren lite. Vi har en hel del idéer. Det finns många riktigt bra idéer.  Jag är nog bara sådan som ser fram emot att få ner dem på pränt, verkligen. Jag har en massa texter att skriva, och det är lite skrämmande faktiskt!”

För er som inte är bekanta med producenten Pascal Gabriel, så startade den belgiska musikern sin karriär 1977 i punkbandet The Razors, innan han lämnade Belgien för att flytta till London där han arbetade som frilansande ljudtekniker i olika studior. Han skapade snabbt ett rykte genom att skapa innovativa remixer åt bland annat Marc Almond och Yello. Under slutet av åttiotalet, var Gabriel inte bara producent utan hjälpte även till med låtsnickrande åt bland annat S’Express och Bomb The Bass. Han arbetade också med Claudia Brücken (tidigare i Propaganda), Erasure, och Debbie Harry. Under nittiotalet, var Gabriel med och producerade New Order klassikern “Regret”, och samarbetade med EMF, Inspiral Carpets och Kitchens od Destinction. 1997 bildade han bandet “Peach” (“Peach Union” i USA) och skrev flertalet låtar till deras osignerade sångare Dido. De låtarna inkluderade hitsen “I’m no angel”, och “Here with Me”. 2002 började Gabriel skriva, och producera låtar med Kylie Minogue, inklusive hennes “Your Love For Fever”-album.

Share Button

Comments are closed.