Subscribe via: RSS

Categorized | Aktuellt, Konsertnyheter

Tags : , ,

Arvikafestivalens bonus till synthpubliken: Page

Posted on 22 May 2010

Arvikafestivalens bonus till synthpubliken: Page

Synthveckan lider mot sitt slut, men helt klara är inte arrangörerna för årets Arvikafestival.

Idag släppte man nämligen ett bonusband, och inte vilket som helst utan nyligen återförenade, och 30-års jubilerande Page, aktuella med nya albumet “Nu”, som kommer i början av juni.

Page består av Eddie Bengtsson (som även gjort bland annat S.P.O.C.K, och Sista mannen på jorden), Marina Schiptjenko (som varit del av både Vacuum och BWO) samt Anders Eliasson (mest känd från Lambretta).

Sveriges kanske äldsta synthpopband är tillbaka i originaluppsättning, och firar samtidigt 30 år som band. Då man bildades redan 1980, är man stilbildande förebilder för en stor del av dagens svenska synthband. Nästan 10 år efter senaste släppta materialet är man alltså åter igen aktuella med nytt album.

Page första singel, “Dansande Man”, släpptes 1983. En låt som blivit något av ett signum för svensk synthpop. Anders lämnade bandet i samband med detta. Första Page-albumet, enkelt titulerat “Page”,  släpptes inte förrän 1992, och är ett samlingsalbum med material från 1980-1991. Ungefär samtidigt lämnade Marina bandet, flyttade till Stockholm och blev gallerist. Hon deltog senare med att skapa historia med Vacuum och BWO, tillsammans med bland annt låtskrivaren Alexander Bard.

// Jens Atterstrand, ElektroSkull – Synthportalen

Share Button

Comments are closed.

Neuf

Ginza

Poponaut.de

Radio Virus

Storming the Base

Our Flickr Photos - See all photos

Related sites